Kent Berg

”Från blyerts till trä”
Vernissage 17/7
Öppet 17/7-18/7 samt 21-25/7
Kl 15-18


När jag vid unga år fick se Carl Barks teckningar av Kalle Anka var det en stor upplevelse för mig. Det var också doften av trycksvärta och de lite gula sidorna som förhöjde intrycket. Då blev jag fast i bildernas underbara värld och jag började teckna och måla. Vid 12-års ålder såg jag ett TV-program där Harald Wiberg i varje avsnitt gjorde en teckning och den känslan jag då fick ökade mitt intresse för bild ännu mer. Jag ville till varje pris hålla på med konst.


Åren går och jag tecknar, målar och experimenterar. Jag lever lite i konstens värld och ser saker i det vardagliga livet som jag kan göra något med. När ett konstverk är någorlunda klart då infinner sig en lycka som snabbt skymtar förbi. Det är nog den känslan som jag vill uppnå. Det är för mig en ständig utmaning att syssla med skapande och det gör samtidigt att jag känner mig mer levande.


”Fakta”
Kent Berg är född i Västervik 1952. Erhöll Västerviks kulturstipendium1975, utbildade sig vid Lunnevads bild och form linje 1975-77. Flyttade till Stockholm 1977, tecknade och målade bland annat omslagsbilder, illustrerade bilder till text och tecknade teateraffischer. Efter 15 år gick flytten tillbaka till småland och är nu bosatt i Överum. Även här fortsatt han att illustrera bilder till tidningar. Kent fick grafiska fackförbundets kulturstipendium 1994.  Han har haft flera separatutställningar såväl i Stockholm som i Småland och varit med på många samlingsutställningar bland annat i Norrköping, Motala, Kalmar -Sydosten och Västervik.  Han har ett brett register och just nu arbetar han mest med en kombination av teckningar med blyerts och akvarell, samt träskulpturer.
Självporträtt


Ett 'Kent-skåp'